Enna | pt. 03

muunsukupuolinen, 16v
nonbinary, 16yo, they/them pronouns
sanat joilla saa/ei saa kutsua: ei väliä, kunhan ei mitään feminiinistä tai loukkaavaa
words that are and are not okay to use: doesn't matter much as long as it's nothing feminine or insulting

enna
tekstikuvaus: Enna istuu kiven päällä. Hänen jalkansa ovat taivutettuina maata vasten. Hän nojaa kasvoillaan toiseen käteensä jolla hän nojaa polveensa. Hänellä on silmälasit, vaaleansininen kauluksellinen t-paita ja oranssit housut.
image description: Enna is sitting on a rock. Their legs are bent against the ground. They are leaning their face on their other hand which they are leaning against their knee. They are wearing glasses, light blue t-shirt with a collar and orange pants.
enna
tekstikuvaus: Enna istuu samassa paikassa kuin edellisessä kuvassa, mutta tällä kertaa toinen hänen käsistään lepää hänen sylissään ja toinen hänen sivullaan. Hänellä on samat vaatteet kuin edellisessä kuvassa.
image description: Enna is sitting in the same spot and wearing the same clothes as in the previous photo. Their other hand is laying on their lap and the other is hanging beside them.
enna
tekstikuvaus: Enna istuu kyykyssä  osittain lehtien peittämän betoniseinän edessä. Hänellä on päällään samat vaatteet kuin aiemmissa kuvissa.
image description: Enna is crouching in front of a concrete wall which is partly covered by leaves. They are wearing the same clothes as in the previous photos.


suomeksi:

Joskus se, että minua on sanottu pojaksi, on tuntunut pieneltä voitolta. Nyt se on kumminkin alkanut tuntua hieman oudolta, ehkä jopa väärältä. Kuitenkin se, että minua kutsutaan tytöksi, neidiksi, nuoreksi naiseksi tuntuu kuin iskulta naamaan. Eikä se tunnu miltä tahansa läpsäisyltä, vaan hemmetin nyrkiniskulta. Se tuntuu erityisen pahalta silloin, kun joku joka tietää, etten ole tyttö tekee sen, vaikka ymmärrän että useimmiten se on vain vahinko.
Silti on ihmisiä joilla on jotain ongelmia trans ihmisten kanssa. Toivon että he ymmärtäisivät, ettemme satuta sukupuolellamme ketään, ettei sukupuolemme vaikuta mihinkään muuhun kuin omaan hyvinvointiimme. Toivon että transfobit ymmärtäisivät, että transfobia vaikuttaa meidän elämäämme paljon enemmän kuin se, että saisimme ilmaista itseämme, että saisimme tarvitsemia hoitoja ja että saisimme vain olla ja elää elämiämme vaikuttaa heidän elämiinsä. (Tämä pätee myös homofobiaan ja kaikkeen vastaavaan)

in english:

Earlier, when people called me a boy, it used to feel like a small victory. Now however it has started to feel a bit strange, even a little wrong. Nonetheless, me being called a girl, or a young lady feels like a smack in the face. And it doesn’t feel like any kind of  a slap, but a proper bloody punch. And it feels especially bad, when someone who knows I’m not a girl does it, even though I understand they usually don’t mean it.
Still there are people who have some problems with trans people. I really wish they would understand that we don’t hurt anyone with our genders and our genders don’t affect anything else than our own well-being. I wish they would understand that transphobia affects our lives way more than us expressing ourselves, getting the treatment we need and us living our lives affects theirs. (This also applies to homophobia and everything similar)

Kommentit