Savu | pt. 03

genderqueer, 19, they/them pronouns
sanat joilla saa ja ei saa kutsua: ei väliä
words that are and are not okay to use: doesn't matter
savu
tekstikuvaus: Savu istuu kyyristyneenä kivisillä portailla ja katsoo oikealle puolelleen. Hänen toinen kätensä on hänen sivullaan ja toista vasten hän nojaa päätään. Hänellä on päällään silmälasit, roikkuvat korvakorut, musta toppi ja valkoinen pitkä pitsihame.
image description: Savu is crouching on rocky stairs and looking to their right. Their other hand is hanging on beside them and the other one they are leaning against with their head.
savu
tekstikuvaus: Savu istuu samassa paikassa kuin edellisessä kuvassa, ja hänellä on päällään myös samat vaatteet. Hän katsoo alaspäin ja pitää käsiään ristissä sylissään.
image description: Savu is sitting in the same place as in the previous photo and wearing the same clothes as well. They are looking down and their hands are crossed on top of each other on their lap.
savu
tekstikuvaus: Savu istuu järvessä jalat koukistettuina. Hän katsoo alaspäin ja nojaa kasvojansa käteensä. Hänellä on päällään samat vaatteet kuin edellisissäkin kuvissa.
image description: Savu is sitting in a lake with their legs bent. They are looking down and leaning their face on their hand. They are wearing the same clothes as in the precvious photos.



suomeksi:

Oon käyttänyt itestäni sanoja gender fluid, ei-binääri, muunsukupuolinen ja viimesimpänä miettiny vaan termiin “gender nonconforming” siirtymistä. Mun sukupuoli liikkuu jossain harmailla alueilla. En koe mun tyylin olevan mitenkään feminiininen tai maskuliininen, mutta tiedostan muiden lukevan mun ulkonäön melko feminiiniseksi. Tykkään meikkaamisesta ja statement-korvakoruista ja monesta muusta tyypillisesti “naisellisena” nähtynä jutusta. Tasapainoks mulla on kyllä myös vahva intohimo klassiseen miestenmuotiin, ja tiedän varmaan enemmän frakeista kun suurin osa miehistä. Mutta mun sukupuoli ei oo sitä, mitä teen, mistä tykkään tai miten pukeudun. Se on vaan sitä, että “nainen” tai “mies” ei vaan tunnu sopivalta. Pitkään en uskaltanut käyttää sanaa “muunsukupuolinen”, koska en kokenut olevani “tarpeeksi muunsukupuolinen.” Mutta se, mitä sanoja mä käytän itseni kuvailuun, ei oo keneltäkään muulta pois. Mä yritän vaan parhaani mukaan olla minä.

in english:

I have described myself as gender fluid and nonbinary, and lately I’ve been thinking about just shifting to using the term gender nonconforming. My gender moves around in grey areas. I feel like my style is neither feminine nor masculine, but I do acknowledge that my looks are generally read as quite feminine. I love makeup and statement earrings and a lot of things typically seen as “girly”. For balance I also have a strong passion for classical men’s fashion, and I probably know more about white tie or dress suits than most men. But my gender is not about what I do or like or wear, it’s just about “woman” or “man” not feeling right. For a long time I was scared to identify as nonbinary, because I felt like I wasn’t “nonbinary enough”. But no matter what words I use to describe myself with, the way I identify is not taking anything away from anyone. I’m just trying my best to be me.

Kommentit